Dagboek Ditte

Sweet Nature

Flatcoated retrievers

   Dagboek van Ditte's nest augustus 2020

13 juni Begin juni is Ditte loops geworden. Na het bepalen van de progesteronwaarde

is Ditte half juni gedekt. De dekkingen zijn goed gegaan. Het afwachten is begonnen.

Over 4 weken zal er een echo worden gemaakt.


13 juli Na 4 weken wachten, had ik vandaag de afspraak staan voor de echo.

Dit is altijd weer een spannend moment. Al een paar dagen had ik het vermoeden dat Ditte drachtig is, maar je weet het pas zeker als de echo het ook bevestigd. Zodra de echokop op de buik van Ditte werd gezet, was meteen de 1ste pup zichtbaar. Toen we verder keken, zagen we al vrij snel nog een paar pups. Het is nu nog een paar weekjes afwachten voordat de pups worden geboren.

25 juli Ditte is inmiddels bijna 6 weken drachtig. Haar buik begint inmiddels wat dikker te worden en ze ligt veel te slapen. Tijdens de wandelingen is er nog weinig te merken van de dracht. Ze dolt lekker met de andere honden en vind het geweldig om dummy's te zoeken.

Sinds een paar dagen logeert broer Leffe hier ook. Normaal gesproken kwam hij hier 3 keer per week, maar sinds de Corona uitbraak is hij hier niet meer geweest. Ze vonden het dan ook leuk om elkaar weer te zien.

van links naar rechts Linn, Svea, Ditte, Leffe en Susse

28 juli Broer Leffe is inmiddels weer naar zijn eigen huis en hierdoor is de rust in huis wedergekeerd. Met Ditte gaat het goed. Ze krijgt inmiddels extra eten, want ze had niet meer genoeg aan het voer dat ze kreeg. Tot nu toe kreeg ze nog geen extra voer, omdat de pups anders te groot kunnen worden en dit zou tot problemen kunnen zorgen bij de bevalling.

Het was vandaag een bijzondere dag, want ik heb voor het eerst de pups voelen bewegen in de buik. 

2 augustus Ditte is vandaag 7 weken drachtig. Haar buik is inmiddels al een stuk dikker. Vandaag een uitstapje gemaakt naar tuincentrum Ranzijn, waar ik Ditte heb gewogen. Inmiddels is Ditte 2,9 kg aangekomen. Volgende week zal ik haar weer wegen en ben ik benieuwd hoeveel ze dan weegt.